Omgeving - Vakantiehuis de Knapschinkel in Bunnik!

Te zien en te doen in de Omgeving

Door de centrale ligging van de Knapschinkel aan de Koningslaan in Bunnik zijn de mogelijkheden voor een gevarieerd verblijf eindeloos. Hieronder alvast een aantal suggesties. Ook in de woning liggen folders met diverse uitstapjes in de buurt en uiteraard helpen wij ook graag met het samenstellen van een leuk programma.

AmelisweerdAmelisweerd
De Knapschinkel ligt direct aan Landgoed Amelisweerd, waar u mooie wandelingen kunt maken en heerlijk kunt bijkomen in de verschillende horecagelegenheden die over het landgoed zijn verspreid.
Geniet van een pannenkoek in het authentieke Theehuis Rhijnauwen 

Ook het naastgelegen Museum Oud Amelisweerd, waarin de Armando Collectie, buitenplaats Oud Amelisweerd en historische behangsels te bezichtigen zijn, is de moeite van het bezoeken waard. In het koetshuis van landhuis Oud Amelisweerd vindt u de Veldkeuken. Op de kleine menukaart staat 100% biologisch, puur en lekker eten; met ingrediënten van de historische moestuinen op het landgoed. Zij serveren ontbijt, lunch en diner met uit eigen keuken.

Wilt u Amelisweerd vanuit een andere hoek bekijken? Dan kunt u bij de Rijnstroom kano’s, roeiboten of een fluisterboot huren en genieten van de natuur vanaf de Kromme Rijn.

Fort bij Vechten
In het najaar van 2015 wordt het Waterliniemuseum Fort bij Vechten geopend. Hier ontdek je van alles over de verdediging van Nederland door de inzet van water. Je kunt zelf de maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in stelling brengen en ervaren hoe dit werkt.

Restaurant Vroeg
Op ca. 800 meter van De Knapschinkel ligt Restaurant Vroeg. Het restaurant is gehuisvest in een prachtige monumentale boerderij uit 1600, gelegen midden in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In het restaurant werken ze ieder seizoen vanuit een nieuwe kaart. Met groente, vlees en zuivel vanuit eigen streek en seizoensgebonden producten. Bovendien hebben zij een bakkerij waar zij elke dag vers ambachtelijk brood bakken, dat ook te koop is. Samen met andere streekproducten zoals jam, honing, sappen & oud-Hollandse zoetigheid.

Golfclub Amelisweerd ligt op 1 kilometer afstand van de Knapschinkel.

Utrecht
Utrecht, is vanaf De Knapschinkel eenvoudig per fiets of bus te bereiken in circa 15 minuten. Maak een wandeling langs de Oudegracht, beklim de Dom, maak een rondvaart of breng een bezoek aan één van de talrijke musea die in de stad te vinden zijn.

Andere leuke plaatsen in de omgeving en de Kromme Rijnstreek

Wijk bij Duurstede
Wijk bij Duurstede is een bruisend toeristisch stadje. De historische binnenstad, met haar monumenten en exposities in de vele kunstgaleries, trekt veel cultuurliefhebbers. Uniek zijn de poëzie- en de beeldenroute door de binnenstad. Tot de gemeente behoren ook de kernen Cothen en Langbroek, sfeervolle dorpen in een agrarisch landschap met ieder een eigen karakteristiek.

Bunnik
De landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen zijn gelegen in de gemeente Bunnik. Met de dorpskernen Odijk en Werkhoven en Wijk bij Duurstede maken zij deel uit van de prachtige Kromme Rijnstreek met wisselende landschappen.

Zeist
Zeist is een mooie plaats in een prachtige bosrijke omgeving. Ook Slot Zeist met zijn elegante stijlkamers en de grandeur van het slot vormen een sprookjesachtig decor en is de moeite van het bezichtigen waard.
Zeist kent ook een ruim en luxe winkelaanbod

Fietsen
De Knapschinkel ligt nabij één van de door de provincie Utrecht uitgezette fietsknooppunten, van waar het nog circa 10 kilometer fietsen is tot aan nationaal park de Utrechtse Heuvelrug.